donderdag 5 september 2013

Dank punten Augustus

We zijn dankbaar dat we de afgelopen maand een aantal dagen vakantie konden houden. We zijn drie nachten naar het meer geweest samen met collega's uit Malawi en ook een familie uit Burundi.
Verder hebben we onze vrienden in Blantyre weer ontmoet. Het was fijn om met iedereen te kunnen bijpraten en samen te bidden voor elkaar.

Marieke is druk bezig geweest met de Life Skill Club. De opkomst is nu goed en de mensen komen ook redelijk op tijd. Er zijn een aantal vrouwen dat erg leergierig zijn en ook direkt toepassen wat ze geleerd hebben, dat is erg bemoedigend.

Verder zijn we bezig om de lessen die we geven duidelijk te dokumenteren en er een manual van te maken zodat anderen die ook zoiets willen doen de kennis kunnen gebruiken, we hebben daarom van alle workshops gedetaileerde foto's gemaakt die duidelijk maken wat de verschillende stappen zijn om b.v. mango jus te maken.

Gebedspunten voor September: 

2 September hadden we een gesprek met onze collega's van het oude project Ubwenzi.
we bidden dat het contact verder mag groeien.

3 september een training in het dorp van dominee Kalulu in Foundations for Farming
4 September twee trainingen in de dorpen waar George en Philles werken in Foundations for Farming
11 September Life Skill Club
13 September training in Chisomo voor de nieuwe studenten in Foundations for Farming
14 September terugkeer van Marieke van Dreuten ze gaat werken voor de Zomba Baptist kerk en geeft onze en andere kinderen Nederlandse les op twee middagen.
21 September Graduation bij Crown van onze medewerker Isaac Masanga
22 September bezoeken van CCAP kerk in Chuluchosema
25 September Life Skill Club
30 September tot 2 Oktober de laatse discipleship training voor dit jaar.

Verder zijn we nog bezig met:

  • De manual
  • Ook hopen we in September en Oktober nog meer trainingen te geven in Foundations for Farming in nieuwe gebieden zodat de boeren het komende seizoen het een en ander kunnen uitproberen. 
  • Tevens gaan we in deze tijd plannen maken over inkomensgenererende activiteiten voor; de boeren, de dorpen en voor Maluwa Ministries.


Dank jullie wel voor jullie gebeden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten