Activiteiten


Outreach

Ons project richt zich op boeren die de capaciteit en potentie hebben om een voorbeeld te kunnen zijn voor anderen op de gebieden van voedselzekerheid, duurzame landbouwtechnieken, veehouderij, gewasrotatie, een gezond dieet en ‘gezonde’ relaties. We willen graag een aantal boeren selecteren uit 3 dorpen die zich op vrijwillige basis willen inzetten voor ontwikkeling en het delen van kennis met anderen in hun gemeenschap.
We hebben 3 dorpen geselecteerd: Maluwa, Chatama en Mingi, allemaal in het gebeid tussen Zomba en lake Chilwa. In de genoemde gebieden werken we samen met 3 kerkgenootschappen CCAP (Maluwa), EBCM (Chatama), ZBC (Mingi).

Activiteiten

     Outreach 1: Laten zien van de ‘Times of Change’ film, uitleggen waarom FfF belangrijk is en het maken van een mini-demoveld (6x6m well-watered garden)
     Outreach 2: Bezoeken, bemoedigen en begeleiden van de boeren die zelf een FfF-testveldje bij hun eigen huis gemaakt hebben.
     Outreach 3: Selecteren van een aantal sleutelboeren, 1e conferentie voor sleutelboeren in Januari 2013 over principes van FfF en compost maken.
     Outreach 4: Februari 2013, Compost maken in het dorp onder begeleiding van sleutelboeren.
     Outreach 5:

Samen een demo-veld maken in Chatama


Namingazi Farm

15 km buiten Zomba, in Songani, ligt een grote boerderij van CCAP. De boerderij ligt in een m’slim gebied en heeft invloed op 42 dorpen. Het doel van de boerderij was om het omliggende gebied te bereiken en te helpen met kennis over duurzame landbouw en veeteelt en mensen te kunnen bereiken met het Evangelie. In de loop van de jaren is deze visie steeds meer naar de achtergond geraakt. Als consultant zouden we de boerderij willen hepen hun oorspronkelijk visie meer uit te dragen en de boederij te helpen zelf-voorzienend te worden. Op de boerderij is al een trainingcentrum aanwezig, met klaslokalen, slaapgelegenheid, keuken, velden, groententuin, bomenkwekerij, etc. Ook de boeren uit het outreach programma kunnen we op de boerderij trainen. Door open dagen hopen we dat ook andere kerken en NGO’s geinteresseerd worden in FfF.

Activiteiten

     Open Dagen FfF: Voor boeren uit de omgeving, kerkleiders, zendelingen en vertegenwoordigers van NGO’s
     Conferenties voor geselecteerde sleutelboeren
     Workshops over voeding en natuurlijke medicijnen
     Werk op de boerderij: motiveren van boerderij personeel, toezien op het toepassen van FfF-principes op de velden, stimuleren van inkomen-genererende activiteiten

De Namingazi Farm aan de voet van Zomba Platteau


Chichewa Language Introduction Course (CLIC)

Taal en cultuur training

We willen graag ook andere zendelingen en vrijwilligers in Malawi ondersteunen bij het leren van de taal en cultuur. Een basis kennis van taal en cultuur helpt bij het maken van goede relaties met Malawianen. Met name voor mensen die meer op het platteland van Malawi werken/ willen gaan werken.
Voor meer informatie zie de website van CLIC:
Op bezoek bij een gezin op het platteland van Malawi

Inkomen genereren 

De organisatie Crown waaronder het Maluwa project valt heeft tot doel om de projecten zoveel mogelijk zelf-voorzienend te maken zodat er weinig geld van buiten Malawi nodig is om het project in stand te houden. We hopen door het geven van taalcursussen inkomen te genereren voor het project.