maandag 30 september 2013

Dankpunten September.

Isaac Masanga heeft op 21 September zijn certificaat gehaald na een training van 6 weken bij Crown in Blantyre. We zijn er met zijn vrouw en kinderen naartoe samen met 3 mensen uit de dorpen waar we werken.  Het was een mooie dag en het was fijn om te zien hoe hij verder gegroeid is in kennis, karacter en geloof.
We zijn ok blij dat hij nu weer thuis is en ons verder kan helpen in het werk wat we doen. Niet alleen in vertalen maar meer ook om samen te kunnen overleggen, vragen over de cultuur te kunnen stellen en samen biddend onze weg te kunnen zoeken.

Er waren een aantal plaatsen waar we een training konden geven over Farming Gods Way/ Foundations for Farming. Op alle plaatsen is de interesse groot en de bereidheid om te leren ook. We zijn erg dankbaar voor alle response en de bemoediging die wij zo ook weer terug krijgen.

De life skill club draait nu goed, de deelname is rond de 25 mensen. In September is Philles een aantal keer geweest als gast spreker, waarin ze voornamelijk stil heeft gestaan bij gezondheid en hygiene. Isaac is nu weer terug en helpt Marieke met de lessen.

Gebedspunten voor Oktober
30 september tot 2 oktober conferentie/ discypleship programma voor de 12 boeren.
5 oktober stewardship/ rentmeesterschap training in de Zomba Baptist kerk
7 oktober vergadering met de ‘burgemeester’ van Chambalanga
8 oktober Vergadering met de ‘burgemeester’ van Maluwa
9 Oktober Life Skill Club
11 oktober Met de twee brugemeesters naar de Traditional Autoriteit voor een officieel
bezoek.
14 oktober Bezoek aan Silas Ngozana ( profesor van de gereformeerde kerk en
domiee in Maluwa dorp)
19 oktober Character first training in de Zomba Baptist kerk
23 oktober Life Skill Club

In deze maand zullen we ook een vergadering hebben met de landbouw voorlichter van de overheid en met de District Counselor (profinciale leider)
We willen onze visie en werkwijze uitleggen en rapporteren over wat we doen en niet doen zodat de overheid het ontwikkelingswerk can coordineren.
Ook hopen we nog in verschillende gebeiden een introdcutie te geven in Foundations for Farming zodat mensen het dit jaar uit kunnen proberen in het regenzeisoen. ( november tot april)
We zijn bezig op de Namingazi farm om een demonstratie veld voor te bereiden en we hopen er een aantal boeren uit de buurt te kunnen trainen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten