donderdag 24 januari 2013

wegwerkzaamheden

Werk aan de weg

Omdat Maluwa onder de paraplu van Crown valt, reizen we regelmatig naar Blantyre. Dat is normaal een trip van 1 uur. Laatst hebben we er drie uur over gedaan en nu is de gemiddelde tijd 2 uur geworden omdat er aan de weg gewerkt wordt.
Naast de weg is er nu een paralelweg gemaakt, de bovenlaag van de grond is weggeschoven en we rijden dus over de ondergrond. in de droge tijd gaf dat wat stof, maar nu de regens vallen is het soms blubberig, soms glad van de blubber en als het veel geregend heeft lijkt het net of er een bruine moddersoep op de weg licht.
Het levert wel een stoere auto op met veel modderspetters aan de zijkant.
We deden er laatst drie uur over omdat er een aantal vrachtwagens en auto's vast zaten in de modder. Maar in Malawi weten mensen zich wel te redden, aan het eind van de dag of in ieder geval de volgende dag is iedereen wel weer op de plek van bestemming aangekomen. En dat zonder verkeersregelaars, matrixborden of politie maar gewoon door oplossingen te zoeken voor de obstakels die je hebt.

Dat warderen we nou zo in Malawi, die vindingrijkheid om buiten de gebaande wegen naar oplossingen te zoeken. Zo zijn we ook positief over de nieuwschierigheid in de dorpen waar we trainingen hebben gegeven. Velen proberen het nieuwe uit om zo verder te komen.

Werk aan de weg, soms lastig maar uiteidelijk een plezier om te mogen genieten van iets nieuws, iets beters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten