vrijdag 18 januari 2013

mango jus maken

Maandag 14 januarie was het zo ver, we gingen mango jus maken met onze achterburen. Dat is een islamitische school voor voortgezet onderwijs. We hadden hun al een keer uitleg gegeven over Farming Gods Way, met veel nadruk op God die alles geschapen heeft en hoe wij met God en Zijn schepping omgaan.
Marieke had nog nooit mango jus gemaakt maar wel jam. Daarom waren we op zoek naar iemand die ons kon helpen deze les te geven. In december ben ik naar een jeugdkamp geweest van de Assemblies of God. daar hadden ze praktiese lessen, en maakten ze van alles.
Omdat de mango's aan de boom op begonnen te raken moesten we wel snel zijn anders zou de mogelijkheid voorbij zijn. Op maandag 7 januarie kwam ik Isaak weer tegen, dat was een van de leiders van het jeugdkamp, en 'toevallig' diegene die weet hoe je mango jus kan maken. Ik heb hem toen direkt gevraagt en dat wilde hij wel doen. "dus als ik het goed begrijp wil de deze jongeren berijken met het evangelie d.m.v het maken van mango jus." zij hij. Ja precies. Nou, daar wilde hij wel aan meewerken.
De workshop ging fantasties. Hij legde het proces goed uit en benoemde telkens dat God de mango boom gemaakt heeft, waarvan wij mogen genieten met alle mogelijkheden.
Nu bleek dat Isaak, zelf een m'lim is geweest en later Christen is geworden. Hij woonde in Mangochi waar veel m'lims wonen en zijn familie woont daar nog. Maar de een na de ander komt naar hem toe en komt zo in aanraking met het de Levende God. Er zijn nu al 13 familieleden tot geloof gekomen.
Wat is het toch geweldig dat God zo iemand op onze weg brengt om een workshop te geven over mango jus. Het was voor ons een hele bemoediging om zijn levensverhaal te mogen horen. En tegelijk groeit zo het contact met onze buren op een interresante manier.
God is almachtig, en regeert over deze wereld.

Mangos schillen en in stukjes snijden
dan de stukjes malen
vervolgens de mango drap in de zeef en water er doorheen schudden zodat de jus er uit komt.
dan nog koken en suiker en lemon toevoegen en klaar is Kees.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten