maandag 17 december 2018



Amayi Theresa

Theresa is een oudere vrouw die we kennen via de kerk. Vanaf het begin is ze geïnteresseerd in wat we doen. Ze past Foundations for Farming toe, ze komt naar de skills for life bijeenkomsten en ze zit in de kookgroep die via de coöperatie jam produceert en verkoopt. We kunnen haar omschrijven als een vlijtige vrouw.

Het eerste jaar dat de Foundations for Farming (FfF) toepaste, was dat op een klein stukje om het uit te proberen. Het was op de plek waar ze altijd de overgebleven bladeren heen veegden.Voor hun was het de afval plek, maar nu zagen ze in een keer dat de mais daar heel goed op kan groeien. Wat heeft God dat toch geweldig mooi gemaakt, dat afval gebruikt kan worden voor iets goeds.

Dit jaar heeft ze een veld dat voldoende mais oplevert voor een gezin. Ze was goed bezig met de voorbereidingen totdat er iemand stiekem de grondbedekking, die juist zo belangrijk is, in de brand stak. Waarom? Misschien omdat de ander jaloers was, misschien omdat ze niet accepteren dat iemand anders doet, misschien omdat ze bang waren voor slangen die zich in de bedekking kunnen verstoppen. We weten niet waarom. Maar Theresa liet zich niet uit het veld slaan. Ze zocht gewoon weer nieuw materiaal om de grond mee te bedekken.
God heeft haar harde werken beloond met een goede oogst. Wat is God goed voor ons.

Dank voor jullie gebed en ondersteuning.

Hartelijke groeten uit Malawi.

Johannes, Marieke en de kids

Geen opmerkingen:

Een reactie posten