vrijdag 2 augustus 2013

dankpunten Juli

We zijn dankbaar voor alles wat er kon gebeuren in Juli.
In de afgelopen maand hebben we George en Phillis geholpen in de twee dorpen waar zij actief zijn. We hebben hun geholpen met de landbouwtraining: compost maken en een stukje veld voorbereiden. in totaal zijn we daar vier dagen mee bezig geweest. De trainingen zijn goed verlopen en we merkten dat de boodschap goed over kwam door de vragen die gesteld werden en de interresse die getoond werd.

De life skill club heeft een doorstart gemaakt. De deelnemers kwamen steeds later en daardoor was het moeilijk om het hele programma te doen. Daar hebben we toen een punt van gemaakt en gezecht dat we de volgende keer ook niet/ anders kerkende vrouwen ook toelaten. Dat heeft goed resultaat gehad en nu komen de vrouwen meer op tijd en is er ook een grotere groep de deelneemt.

De derde discipleship taining is ook goed verlopen. De interesse blijft hoog en we merken dat het veel uitwerkt in de levens van de deelnemers. Het is voor ons erg speciaal om te zien dat God bezig is in het leven van deze mensen. Extra fijn omdat 4 van de 12 moslim zijn, en zij de afgelopen keer een bijbel hebben gekocht.
De motivatie om toe te passen wat ze geleerd hebben is erg hoog en dat maakt een begin van verandering zichtbaar in de dorpen.

We hebben drie keer een training gegeven in een kleine groep van de kerk over rentmeesterschap. Deze training is ook goed ontvangen, het heeft de mensen aan het denken gezet en vaardigheden gegeven om hun eigen budget in de hand te houden.

De preek in de kerk is gegaan over onze transformatie. Hoe God ons accepteerd zoals we zijn, maar tegelijk ook wil vernieuwen en een nieuw leven wil geven.

Verder gaat het ook gestaagt verder met de mensen die chichewa lessen volgen. Het is mooi om te zien hoe we anderen kunnen helpen om meer van de taal te leren en zich zo ook meer thuis te mogen voelen in Malawi.

Gebedspunten Augustus
4 Aug. bezoek aan de CCAP kerk in Maluwa
6 Aug. Werken op de Namingazi farm om de demonstratie velden verder voor te bereiden.
7 Aug. Life Skill Club
8-9 Aug huisbezoeken in Maluwa en Chambalanga dorpen om de mensen van de programma's te bezoeken
9 Aug jeugd outreach van de kerk
10 Aug zondagsschool
15-24 Aug zijn we op vakantie eerst een paar dagen aan het meer met collega's (een familie die in Burundie werkt) en daarna met Johannes zijn verjaardag een paar dagen bij Mulanje gebergte.
25 Aug Preken in deZomba Baptist kerk
28 Aug. Life skill Club
31 Aug. heeft de partnerkerk van Liebenzell in Malawi een feest t.b.v. het 30 jarig bestaan.

Bedankt voor jullie gebeden, God gaat voor ons uit, Hem zij alle eer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten