woensdag 30 oktober 2013

Dankpunten Oktober 2013 

We hebben verschillende vergaderingen gehad met de autoriteiten om onze relatie met de dorpen te bevestigen en duidelijk te maken wat we doen en hoe we werken. Deze vergaderingen zijn allemaal goed verlopen. De leiders zijn dankbaar voor wat we doen. Er was respect voor onze manier van werken; dat we niet komen om materiaal uit te delen maar mensen verder te helpen met de middelen die ze zelf hebben. Deze methode verhoogt de eigenwaarde van de mensen die dat ook heel hart nodig hebben en geeft hun duurzame mogelijkheden.

In de dorpen waar we werken hebben we een aatal keer de landbouw film laten zien en uitleg gegeven over hoe ze met Farming Gods Way kunnen beginnen. Dit is ook goed gegaan alleen is twee keer de generator er mee gestopt waardoor de mensen niet de hele filmkonden zien. Dat porbleem is na twee keer opgelost en nu doet de generator het weer goed. We hopen dat meer mensen, die dit nog niet gedaan hebben, het komende regenseizoen FGW gaan uitproberen.

De life skill groep draait ook goed, en de komende keer is de laatste keer voor de regentijd en dan zal er een tijd geen life skill groep zijn. Marieke is ook met een nieuwe Chichewa klas begonnen, er zijn nu in die klas 5 deelnemers. Een paar jonge mensen die kort in Malawi zijn, maar ook een aantal zendelingen die hier voor langere tijd zullen leven.

Gebedspunten November 2013
4 November Werken op de Namingazi farm, en 5 nieuwe boeren trainen in FGW. 
5 November Follow-up FGW training in Sakata project, bezoeken van de boeren.
6 November         Feestelijke afsluiting van de Life Skill Club voor dit seizoen. Er komen mensen van de                                   community radio, landelijke radio en de landelijke krant.
8 November Introducion in FGW in Maluwa gebied.
16 November Verjaardagsfeestje van Rebecca
17 November Preken in de CCAP kerk in Chuluchosema
22-24 November Bezoek aan Chisomo en verdere training FGW met soja
28-30 November Volgen van een Career direct cursus by Crown in Blantyre.

  • We hopen nog een aantal dorpen te kunnen trainen om FGW uit te proberen op kleine schaal. 
  • Crown is hun trainingscentrum aan het uitbreiden met een productie afdeling van honing en kaas. Dit zijn producten die verkocht worden om het werk van Crown in Blantyre te kunnen financieren. Ik zal onze collaga’s helpen met het maken van een houtconstructie voor het dak.
  • Het regenseizoen zal vermoedelijk (normaalgesproken) deze maand beginnen en we bidden God of Hij goede regens wil geven en ook (speciaal de mensen die FGW toepassen) wil zegenen met een goede oogst.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten