vrijdag 5 juli 2013

Dank en gebedspunten juni- juli

dank en gebedspunten juni - juli

We hadden verschillende trainingen in june. Die zijn allemaal goed verlopen. We zijn dankbaar voor de grote interesse van de locale boeren om meer te weten over FGW. Tegelijk is het bemoeidgend om te zien dat we veel geestelijke input kunnen geven en dat mensen groeien in hun geloof. Ook benadrukken we altijd dat mensen de kennis die de krijgen moeten delen met de mensen om hen heen en dat wordt ook gedaan. zo worden de 12 boeren uit "onze" twee dorpen nu aangesproken met adviseur.

In de laatste training van deze 12 boeren waren we onder de indruk van wat God aan het doen is in hun leven. we hadden de onderwerpen van de alpha course waarin het nu over de Heilige Geest ging, we hebben ze ook een film laten zien van Ilan (Glimps of Eternity, een echte aanrader!!!) over zijn doodervaring hoe hij nu anderen wil helpen met zijn ervaring. Na afloop hadden we 2 uur nodig om voor ieder zijn/ haar persoonlijke situatie te bidden. We zijn dankbaar dat er zoveel openheid was om persoonlijke zaken te delen.

Ook de bijeenkomsten met de jonge moeders waarin nieuwe ideeen worden aangedragen wat mensen kunnen koken met de middelen die ze hebben, zijn goed verlopen. De leergierigheid is vor ons erg bemoedigend. Ook zijn er andere zendelingen die graag net zoiets zouden willen doen en dat is voor Marieke ook stimulerend. We kijken nu hoe we de lessen duidelijk form kunnen geven zodat anderen het makkelijk kunnen kopieeren en in een ander gebied kunnen toepassen.

Het werk op de Namingazi farm vordert gestaagt. De kompost is goed aan het dekomposteren en de mensen zien dat het echt iets is. Verder zijn we de velden aan het voorbereiden en maken we een aantal kleine proefveldjes met de mensen die er komen voor een training.

We hebben ook een aantal leerkrachten van het voortgezet onderwijs getraind die nu weer de jongeren op school kunnen trainen. Echt mooi om te zien op hoeveel gebieden er interesse is en we mensen verder kunnen helpen met onze ervaringen.

Ook hebben we in twee dorpen een introductie gegeven in FGW. In deze dorpen is een ouder echtpaar uit Amerika aan het werk, in trainingen mbt. water en sanitatie. zij vroegen ons om hun t ehelpen in de landbouwtraining omdat ze zelf die kennis niet hebben. (komen uit New York) De interesse in de dorpen was groot, en we gaan de komende maand verder.

Marieke van Dreuten is nu voor iets meer dan twee maanden in Nederland en hoopt dan weer terug te komen naar Zomba om in de baptist kerk te gaan werken op de school en twee middagen de kinderen Nederlandse les te geven. We zijn erg dankbaar voor het afgelopen jaar dat ze onze kinderen les heeft geven.

Juli (gebedspunten)

  • Elke dinsdag werken we op de Namingazi farm om de demosntratie velden verder voor te bereiden. 
  • 10 en 24 Juli geeft Marieke de Life Skill Club in een dorp, deze keer gaan ze een brandhoutbesparende fornuis maken van stenen. Verder zijn ze bezig met het belang van Soja in het dieet.
  • 14, 21 en 28 Juli geef ik een training in een wijk vna de kerk over rentmeesterschap. 
  • 14 Juli bezoek aan de CCAP in het Maluwa dorp
  • 21 Juli preken in de Zomba baptist
  • 15-17 Juli derde training voor de 12 boeren
  • 23 en 25 Juli training in twee dorpen van George en Phillis (de New Yorkers) in kompost maken en FGW.
  • 29 Juli - 2 Aug. gaat Isaac (onze medewerker) nar Lilongwe om daar een training te geven in FGW in het dorp van zijn dominee
  • De kinderen hebben vakantie dus we willen ook wat leuke dingen met hun doen. En in augustus gaan we waarschijnlijk even een paar dagen er tussenuit. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten