maandag 3 juni 2013

Dankpunten mei

De selectie van de 12 boeren is goed verlopen en de eerste training ook. Het was bemoedigend voor ons om te merken hoeveel openheid er was om te leren en om ook God beter te leren kennen. Speciaal ook omdat er een aantal moslims in de groep zitten die gewoon meedoen. Wat een zegen! De cursus gaat over: landbouw, alpha cursus en anderen dienen.

De certificaat uitreiking bij Crown is goed verlopen. De twee studenten van de EBCM hebben veel geleerd, dat kon ik zien toen ze twee weken later een presentaite moesten houden voor meer dan 100 kerkleiders van de EBCM. Het was geweldig om te zien hoe deze jongen jongens met veel flaire een presentatie gaven over landbouw op Gods manier. De interesse was groot.

We hebben een nieuwe rechterhand gevonden in Isaac Masanga. Hij heeft ons al een tijdje geholpen en gaat dat nu full time doen. Hij komt uit een streng moslim gezin (er zit Indies bloed in de familie) en hij is een Christen geworden op de begrafenis van zijn Moeder.

Counselor
We zijn dankbaar voor de goede gesprekken de we konden hebben met de counselor. We merken een stuk erkening en begrip.

Namingazi
We hebben goede afspraken kunnen maken met de Namingazi en gaan daar nu een nieuw veld opzetten en ook zijn we al begonen met de compost productie om de grond te kunnen verbeteren.

Lifa Skill Club
Marieke heeft al twee bijeenkomsten gehad met de jonge moeders. Het enthousiasme is hoog en de leergierigheid van de mensen in Maluwa dorp blijft ons ten positieve verbazen.

Compost
In een 3e dorp hebben we nog een training gegeven in compost maken. Ook daar was de interesse weer groot. Mooi was ook dat dit dorp iets verder licht dan de andere twee dorpen waar we vorig seizoen zijn begonnen.

Gebedspunten juni
 1. 4-6 juni van training sakata project de CCAP/ Namingazi 12 boeren zullen de basis training krijgen over Farming Gods Way.
 2. 6 juni heeft Marieke een training voor vrouwen op de Namikango bijbelschool tussen Zomba en Blantyre.
 3. 8-9 juni gaat Marieke met een groepje (zendings) vrouwen de berg Mulanje beklimmen, een nacht op de berg en dan weer terug. We bidden dat ze een mooie tocht mogen hebben en ook dat hierdoor vriendschappen hechter mogen groeien.
 4. 12 en 26 juni geeft Marieke weer training aan de vrouwen in Chuluchosema ( Life Skill Club LSC)
 5. 13 Juni hebben we onze maandelijkse vergadering met de leider van Liebenzell in Malawi
 6. 14 Juni ontvangen we met anderen een dag training in Character First ( het belang van karakterontwikkeling)
 7. 17-19 juni is de tweede training voor de 12 boeren uit de twee dorpen. Topicks zijn: veldvoorbereiding, het werk van de Heilige Geest en hoe kunnen we anderen dienen uit liefde en niet uit angst.
 8. 27-28 juni Farming Gods Way training aan leerkrachten van de basisschool.
 9. Elke dinsdag dat er geen ander programma is werken we op de Namingazi farm
 10. We bereiden lessen voor juli over stewardship (rentmeesterschap) voor de Zomba Baptist Church. Ze willen graag een aantal lessen over stewardship en Crown heeft heel veel materiaal dus dat passen we graag toe.
 11. Bid u ook voor Isaak Masanga. Hij is al jaren geleden Chirsten geworden maar een aantal in zijn familie keren zich nog steeds tegen hem. Zo kwamen ze de afgelopen week al zijn matrassen halen omdat die van hen zijn. Ik stimuleer hem om de liefde van Jesus te laten zien en ze te geven wat ze vragen. Bid dat hij staande blijft en zo een voorbeeld voor zijn familie en natuurlijk voor alle mensen die we samen berijken met het werk dat we doen.
 12. Verdere gesprekken met de counselor ( vrijdags)om het verleden te verwerken en er een punt achter te kunnen zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten