maandag 6 mei 2013


Dankpunten van April
 ü  We zijn dankbaar voor de goede tijd samen met onze (schoon)ouders. De kinderen hebben er ook van genoten. Samen hebben we de mensen van Crown bezocht en zijn we de dorpen in geweest waar we aan het werk zijn. Ook hebben we samen vakantie gehad voor ze weer vertrokken naar Nederland.
 
ü  We hebben onderzoek gedaan in de dropen waar we de lessen hebben gegeven om te zien hoeveel mensen er wat mee gedaan hebben en op welk niveau. De resultaten zijn dat 36 mensen actief en goed meegedaan hebben. We zijn blij met dit begin.
 
ü  In Chisomo hebben we de leiders van het project getraind in FGW. De interesse was groot en ook de studenten die er zijn wilden meer weten. We hebben samen een stukje veld voorbereid en compost gemaakt.
 
ü  We zijn erg bemoedigt door de groep chief Maluwa. Hij heeft een grote composthoop gemaakt en nodigt mensen uit om te komen zodat hij kan uitleggen hoe ze compost moeten maken. De houding die hij heeft naar de mensen in zijn gebeid is heel positief.
 
ü  We zijn blij dat de leiding van de Namingazi verder wil met de FGW methode. Omdat er veel doorstroom in de leiding is veradert het beleid regelmatig waardoor sommige programma’s (zoals FGW) niet meer actief gestimuleerd werdt. Maar nu is de interesse er weer en ze hebben zelf een donor gevonden.

Gebedspunten voor Mei
·         Woensdag 8 mei heb ik overleg met de Namingazi om te zien hoe we het een en ander kunnen implementeren. We hopen op een goed overleg.

·         Donderdag 9 mei hebben we een belangrijk vergadering in het dorp Maluwa. We willen dan 8 mensen selecteren die we vijf keer dit jaar willen trainen op de Namingazi trainingcentrum van de CCAP. We hopen de juiste mensen te seleteren.

·         Ook hoopt Marieke jonge moeders van de kerk te ontmoeten om een ‘life-skill’ club op te richten, gericht op gezondheid, voeding, gezin en huishouden. We bidden dat ze een goede start mogen maken.

·         11 mei is de certificaat uitreiking aan de studenten die de zes-weekse Stewardship school bij Crown hebben gevolgd. Ook twee mensen van de EBCM zijn hier heen gegaan. We hopen op een feestelijke en bemoedigende afsluiting voor deze zes weken.

·         In de week erna zal de eerste bijeenkomst zijn van de ‘life skill’ club.

·         Tevens zal er in een ander dorp een bijeenkomst zijn om daar 4 mensen te selecteren voor de verdere training.

·         Daarna zal de eerste drie dagen training/ discipling bijeenkomst zijn waarin  12 boeren verder getraind zullen worden in FGW, bijbelstudies en hoe zij de mensen om hen heen kunnen dienen.
·         We zullen een dezer dagen ook contact hebben met een zendingsechtpaar die ons wil helpen om het verleden te verwerken en het contact met onze collega’s van Ubwenzi op gang te brengen. Dit zal niet makkelijk zijn maar we willen ons er wel doorheen werken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten