zaterdag 2 maart 2013


In Blantyre zijn onze vrienden bezig om het trainingcentrum van Farming Gods Way uit te bouwen. Omdat Johann en Retha zes weken naar Zuid-Afrika hebben ze mij gevraagd om wat toezicht op de bouw te houden zodat het proces door kan gaan in de tijd dat ze weg zijn. Dit omdat ze ook in tijdsnood zijn, als ze terug zijn hebben ze nog drie weken en dan zijn ze zes weken druk met de training van nieuwe mensen. Wij gaan ook twee mensen sturen van de EBCM kerk, dat is de kerk waar Liebenzell Mission mee samenwerkt. Ook daar is belangstelling voor FGW, daarom heb ik de dagelijkse leiding al een dag training gegeven en nu sturen zij twee mensen naar de zes weekse training zodat zij volledig zijn toegerust om de kerk te mobiliseren om hun omgeving te bereiken op een holistische manier (gericht op geestelijke en materiele nood).
De bouw van het trainingscentrum gaat gestaag verder, het frame voor het dak is gemaakt en geplaatst en nu gaat het dak er op. Daarna moet de binnenkant nog gepleisterd worden, en een vloer gelegd worden van cement.  Er zullen waarschijnlijk z’n 6-10 studenten zijn voor de zesweekse training en dan komen er nog voor de tweeweekse training en als laatste nog de daggasten. Afgelopen jaar was het mooi om te zien hoe dat allemaal in elkaar paste, en we bidden dat het trainingcentrum ook dit jaar weer z’n vruchten mag dragen.

Lisa is een jaar geworden.
Het is precies een jaar geleden dat Lisa s’nachts rond 2.30 uur is geboren in het ziekenhuis in Nieuwegein. We zijn nu een jaar verder. Ze is lekker gegroeid. Kan niet zonder haar duim maar die gaat gelukkig ook altijd mee. Ze staat goed en zal binnenkort haar eerste stapjes lopen. Ze heeft een gezond eigen willetje en is over het algemeen rustig en tevreden.
Gisteren hebben we het gevierd met nog twee andere kinderen die net een paar maanden ouder zijn. Het is leuk om te zien hoe ze al op elkaar reageren. De taart was ook lekker( met dank aan mama Marieke) en Nadia en Rebecca vonden het ook een leuk feestje omdat de andere families met al hun kinderen kwamen en zij dus ook speelvriendjes hadden.
Rebecca is erg aan het groeien in het spreken van Engels wat leuk om te horen is:
My papa says that we zal not do dat.
Voor Nadia is taal helemaal geen probleem en ze geniet van het spelen met alle vriendjes en vriendinnetjes.
Kortom we zijn erg gezegend als gezin....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten