zaterdag 2 maart 2013


Dankpunten Februari

Programma
De afgelopen tijd hebben we veel les gegeven. Aan de mensen van de CCAP (ze kwamen van drie verschillende projecten.), de ZBC en de Chichewa lessen natuurlijk. Het was fijn om input te kunnen geven aan anderen. We zagen ook een verschil om mensen te trainen die zelf direct met de kennis aan de slag kunnen en anderen die als baan hebben om mensen op het platteland te trainen. We zijn dankbaar voor de goede contacten en de interesse die er is in FGW.

Bouw
Ik, Johannes heb in Blantyre de mensen van Crown geholpen met het begeleiden van de dakconstructie van het trainingcentrum. Johann was met zijn gezin naar Zuid-Afrika maar het lukte niet om alles ver genoeg af te hebben. Nu kunnen we in ieder geval starten met de lessen van de stewardship school in april.

Regen
Na regen komt zonneschijn. We hebben de eerste en tweede week van Februari de zon nauwelijks gezien maar nu is die er weer. Het droogt een beetje op en dat is fijn, wel hopen we dat er nog kleine regenbuien komen om de gewassen die normaal nu gezaaid worden te laten groeien. Het ziet er naar uitdat de mensen dit jaar beter zullen gaan oogsten dan afgelopen jaar.

Mozambique
Met Billy ben ik naar Mozambique geweest om daar een openingsceremonie bij te wonen van een partner organisatie die ook veel boeren traint in FGW. De reis is goed verlopen en het was inspirerend om veel andere expats te ontmoeten en te horen wat zij doen met FGW.

Gebedspunten Maart

Werk/verblijfsvergunning
Marieke van Dreuten
De vergunning is goedgekeurd, en daar hebben we ook een brief van, maar haar dossier konden ze niet vinden en dus konden ze de vergunning niet instempelen. We hebben de afgelopen tijd niks gehoord en hopen dat deze issue toch binnenkort kan worden afgehandeld.

Trainingen
Chichewa
Marieke geeft van 25 tot 29 maart een training aan de mensen van Jeugd met een Opdracht in Blantyre. Het vaste team will investeren in de taalkennis. We zullen er met z’n allen naar toegaan. Marieke van D. gaat gewoon door met lesgeven aan de kids (makkelijk met thuisscholing). Ik zal in die tijd bij Crown verder helpen met de laatste voorbereidingen van de stewardship training.

Zimbabwe
Van 4-9 maart gaan we naar Zimbabwe, met de auto. We zullen daar een conferentie van FGW bijwonen en hopen meer te leren van hun ervaringen. FGW is in Zimbabwe ontdekt en daar is het ook verder ontwikkeld. We zijn benieuwd naar alle ontwikkelingen en ook om de grondleggers van FGW te ontmoeten.
Bid u mee voor een goede reis, de grensovergangen en een inspirerende tijd.

Open dag
16 maart is er een open dag van Crown
Ook de Naming’azi farm heeft een open dag maar we weten nog niet wanneer.

Contacten met diverse kerken
Op dit moment heb ik contact met de CCAP (presbyterian), EBCM (Baptist) ZBC (Baptist) en AoG(Evangelisch)
We hopen deze contacten uit te bouwen en via deze kerken de dorpen te bereiken.
Via andere zendelingen hopen we andere kerken nog toe te voegen RPC (Reformd presbyterian) Brethern (broederschap) en anderen. We hopen zo anderen enthousiast the maken over Farming Gods Way/ Foundations for Farming

Geen opmerkingen:

Een reactie posten